Članak

EURO

Srbija se u sudijskoj nadoknadi spasila poraza od Slovenije

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Slovenci do vodstva stižu u 69. minuti preko Žana Karničnika.

(Patria) - Slovenija i Srbija remizirale su (1:1) u susretu 2. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Orlovi su do boda došli u 96. minuti preko Luke Jovića.

Slovenci odlično otvaraju meč i ekipa Matjaža Keka je dominirala u uvodnim minutama susreta. Već u četvrtoj minuti prva šansa. Čerin s 20 metara tuče, brani golman Srbije Rajković.

Četiri minute kasnije Rajković ponovo spašava. Mlakar je ovog puta isprobao udarac, nije uspio zabiti.

Kontrolisala je Slovenija igru u tom periodu. Nije se tim Dragana Stojkovića previše naigrao, a tek u 28. minuti Orlovi stvaraju prvu šansu. Udarac Vlahovića glavom preslab je za Oblaka.

U 38. minuti dosta sreće za Srbiju. Elšnik šutira i pogađa stativu, a u nastavku akcije Šeško šutira preko gola iz jako dobre situacije.

Prvo poluvrijeme završeno je šansom Mitrovića. Nije uspio ugurati loptu u mrežu s nekoliko metara.

Srbija velikom šansom otvara drugo poluvrijeme. Tadić proigrava Mitrovića koji je sam ispred Oblaka, no golman Slovenije mu skida zicer.

Probudila se potom Slovenija preko Šeška. Sjajni napadač je zategao s 20 metara, Rajković odlično brani.

Mitrović je u 65. minuti u novoj šansi. Nije bio precizan, da bi u 69. minuti Slovenija došla do gola i vodstva.

Gaćinović griješi, uslijedila je brza kontra Slovenije, Elšnik ubacuje, a Karničnik je na pravom mjestu i postiže pogodak za vodstvo Slovenije od 1:0.

Mogli su Orlovi ekspresno do izjednačenja. U 72. minuti Mitrović je u velikoj šansi, pogađa okvir gola.

Slovenija je u dobroj šansi u 80. minuti kada je Karničnik ponovo u dobroj šansi, da bi potom Srbija krenula ne sve ili ništa.

Na kraju su u posljednjim sekundama izbjegli poraz. Luka Jović u 96. minuti zabija za 1:1 i veliki bod, no u posljednjem kolu za plasman dalje potrebna je pobjeda nad Danskom.

#EURO #EvropskoPrvenstvo #fudbal #Slovenija #Srbija #sport