Članak

MICKOSKI NAJAVIO

Sastav nove vlade Sjeverne Makedonije trebao bi biti poznat 18. juna

Mandatar za sastav nove vlade Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je da će u utorak, 18. juna, dostaviti Parlamentu sastav i program rada buduće vlade.

(Patria) - Mandatar za sastav nove vlade Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski najavio je da će u utorak, 18. juna, dostaviti Parlamentu sastav i program rada buduće vlade.

Mickoski je novinarima saopštio da će nova koaliciona vlada Sjeverne Makedonije biti sačinjena od predstavnika njegove stranke VMRO-DPMNE, koalicije "Tvoja Makedonija", albanske koalicije "Vredi" i političke partije "Znam".

Mickoski je rekao da će u nedjelju najviši organi VMRO-DPMNE potvrditi kadrovska rješenja u budućoj vladi, te dodao da ne može govoriti o tome kakva će biti personalna rješenja drugih koalicionih partnera.

Prema njegovim riječima, u nedjelju će biti održana sjednica Izvršnog i Centralnog komiteta VMRO-DPMNE, na kojoj će on kao mandatar predstaviti kadrovska rješenja.

- Očekujem da se Centralni i Izvršni komitet izjasne, i ako odluka bude pozitivna - bit će saopštena javnosti - poručio je lider VMRO-DPMNE i mandatar za sastav vlade Sjeverne Makedonije.

Mickoski je mandat za sastav nove vlade dobio u četvrtak, 6. juna i ima rok od 20 dana da predloži program i sastav svog kabineta.

Nova parlamenetarna većina, u kojoj su koalicija VMRO-DPMNE, "Tvoja Makedonija", albanska koalicija "Vredi" i pokret "Znam - Za našu Makedoniju" ima 78 poslanika u Sobranju Sjeverne Makedonije, koje ukupno ima 120 mjesta.

#Region #SjevernaMakedonija #vlada