Članak

DIREKTOR MC SREBRENICA

Emir Suljagić mora na ispitivanje u PU Zvornik, sumnjiče ga za 'ugrožavanje sigurnosti'

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić dobio je od MUP-a Rs poziv da se javi u Policijsku upravu (PU) Zvornik kako bi bio ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti".

(Patria) - Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić dobio je od MUP-a Rs poziv da se javi u Policijsku upravu (PU) Zvornik kako bi bio ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo "ugrožavanje sigurnosti".

"Ovako prema meni postupa Dodikova policija. Sutra moram u Zvornik na ispitivanje zbog 'ugrožavanja sigurnosti'. Ovako policija bosanskih Srba tretira nesrbe: kao untermensch, bez prava i zakonitog postupka.

Ne poznajem ni svog tužitelja. U međuvremenu, pripadnici ove policijske stanice maltretiraju mene i ostale uposlenike Memorijalnog centra Srebrenica, vodeći neslužbene istrage protiv nas", napisao je Suljagić na platformi X.

U pozivu koji je dobio piše da se Suljagić sutra mora javiti u PU Zvornik radi ispitivanja u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti".

Iz poziva se ne može zaključiti čiju sigurnost je Suljagić "ugrozio" i na koji način.

#EmirSuljagić #Memorijalnicentar #MUPRs #poziv #Srebrenica #Zvornik #BiH