Članak

POTOČARI

Komandant NATO Štaba Sarajevo posjetio Memorijalni centar Srebrenica

(Patria) - Memorijalni centar Srebrenica je danas ugostio komandanta NATO Štaba Sarajevo, brigadnog generala Matthew Valasa. Brigadni general Valas je posjetu započeo dolaskom na mezarje gdje je zajedno sa delegacijom položio vijenac i odao počast žrtvama genocida.

General Valas je tokom obilaska postavki Memorijalnog centra imao priliku da se upozna sa historijskim činjenicama i sjećanjima na stradanje nevinih žrtava. Njegova posjeta predstavlja značajan gest podrške i solidarnosti s porodicama žrtava i svima koji rade na očuvanju sjećanja na genocid.

Nakon obilaska postavki, general Valas se sastao sa direktorom Memorijalnog centra dr. Suljagićem. Tokom sastanka, razgovarali su o trenutnim uslovima rada Memorijalnog centra, kao i o izazovima s kojima se susreću u očuvanju i prezentaciji istorijskih materijala i edukaciji posjetilaca.

Direktor Suljagić je izrazio zahvalnost generalu na posjeti i istakao važnost podrške međunarodnih institucija i organizacija u kontinuiranom radu na očuvanju sjećanja na žrtve genocida.

Memorijalni centar Srebrenica ostaje posvećen svojoj misiji da čuva sjećanje na žrtve genocida i da kroz edukativne programe doprinosi izgradnji mira i tolerancije.

#BiH #MCSrebrenica #Srebrenica #NATOŠtab