Članak

POTVRĐENO IZ BOLNICE

Muškarac koji se zapalio pred zgradom Vlade Hrvatske podlegao povredama

Muškarac (57) koji se jutros oko 9.40 sati polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade Hrvatske na Markovom trgu u Zagrebu preminuo je u Klinici za traumatologiju KBC-a.

(Patria) - Muškarac (57) koji se jutros oko 9.40 sati polio benzinom i zapalio ispred zgrade Vlade Hrvatske na Markovom trgu u Zagrebu preminuo je u Klinici za traumatologiju KBC-a.

"Muška osoba koja se danas samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je, usprkos poduzetim naporima ljekara, preminula od zadobijenih povreda iza 21 sat", saopšteno je iz bolnice.

Spomenuti muškarac zadobio je opekotine četvrtog stepena po cijelom tijelu, a ljekari iz Klinike izvijestili su kako je zadobio i endoopekotine te da je u bolnicu stigao u izrazito teškom stanju jer mu je gotovo cijela površina tijela bila zahvaćena opekotinama.

Jutros u 9.37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovom trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade.

Muškarac se zapalio izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Hrvatske Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi.

- Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri finansija i gospodarstva odmah su izašli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli šta se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenom - saopštio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

#Hrvatska #Muškarac #Region #samozapaljenje #Zagreb