Članak

JEDNOSATNI PROGRAM

U Domu Oružanih snaga održan Bajramski koncert Ministarstva odbrane BiH

Ministar odbrane BiH Zukan Helez bio je domaćin večerašnjeg Bajramskog koncerta Ministarstva odbrane BiH, koji je održan u Domu Oružanih snaga BiH.

(Patria) - Ministar odbrane BiH Zukan Helez bio je domaćin večerašnjeg Bajramskog koncerta Ministarstva odbrane BiH, koji je održan u Domu Oružanih snaga BiH.

Helez je prije početka koncerta poželio dobrodošlicu gostima, rekavši da je jako sretan što prisustvuje ovom posebnom događaju čiji sadržaj puni dušu.

- Hvala vam što ste večaras ovdje i što doprinosite ljepoti ovog koncerta kojeg organizujemo u povodu Kurban-bajrama, najvećeg praznika muslimana.



Ovakve manifestacije afirmišu pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi Kurban-bajram. Upućuju nas na međusobnu solidarnost i ljubav, očuvanje tradicije i razvijanje moralnih vrijednosti.

Radost Bajrama će biti potpuna ukoliko je podijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti, sa onima koji prolaze teške trenutke u svojim životima - kazao je Helez.

Dodaje da je posebno sretan zbog činjenice što u MO i OS BiH zajednički dijele vrijednosti i radosti vjerskih praznika.

- Drago mi je da ćemo večeras radost Kurban- bajrama ovim koncertom podijeliti sa pripadnicima drugih vjeroispovjesti. Na taj način dajemo doprinos u širenju poruka međusobnog poštovanja i razumjevanja.

Bajram, kao i drugi vjerski praznici, u našoj zemlji su dodatni podsticaj za saradnju u političkom i društvenom životu, jer u takvom ozračju najlakše stvaramo pogodnije uslove za sporazume.



Mi moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštovanju i saradnji graditi zajednički dom, našu zemlju BiH - rekao je Helez.

Brojni gosti uživali su u kulturno- zabavnom programu, a među zvanicama bila je prisutna i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, komandant NATO Štaba u Sarajevu, brigadni general Matthew Valas, predstavnici EUFOR-a, vojno-diplomatskog kora, te brojne druge domaće i međunarodne zvanice.

Tokom jednosatnog programa nastupili su estradni umjetnik Eldin Huseinbegović, Orkestar OS BiH, te ženski hor.

#bajramskikoncert #BiH #KONCERT #MinistarstvoOdbrane #oruzanesnage #ZukanHelez