Članak

TRAJE DO 15. JUNA

U Konjicu počelo EP u raftingu, sutra ceremonija otvorenja kod Ćuprije

Više od 130 učesnika suočit će se s brzacima rijeke Neretve, poznate po kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima.

(Patria) - Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu počelo je danas i trajat će do 15. juna, a sutra je na rasporedu i zvanično otvorenje.

Ovaj prestižni događaj, koji organizuje River Guide rafting klub, uz podršku hotela "Garden City Konjic", odobrenje Svjetske rafting federacije (WRF) i pod pokroviteljstvom Grada Konjica, okuplja učesnike iz 12 zemalja Evrope.

Više od 130 učesnika suočit će se s brzacima rijeke Neretve, poznate po kristalno čistoj vodi i izazovnim tokovima.



U Konjic dolazi 30 timova koji će se takmičiti u muškoj, ženskoj, mix i para kategoriji.

Evropsko rafting prvenstvo u Konjicu nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne duh zajedništva, ljubav prema prirodi i avanturistički životni stil koji rafting donosi.

Cilj prvenstva je promovisati rafting kao ekološki održiv i društveno koristan sport te istovremeno afirmisati Konjic i Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju koja nudi raznovrsne aktivnosti u prirodi.

Takmičenje će obuhvatiti tri utrke: slalom, RX i spust. Posebno se ističu noćne utrke koje će po prvi put biti održane na rijeci Neretvi.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje adrenalinskih sportova da dođu u Džajića buk i podrže svoje favorite.

"Veliko otvorenje prvenstva bit će upriličeno u utorak, 11. juna s početkom od 20 sati kod Konjičke ćuprije, gdje će prisustvovati mnogi zvaničnici i gosti.



Ne propustite priliku da budete dio ovog uzbudljivog događaja i podržite najbolje evropske rafting timove.

Više informacija možete pronaći na web stranici www.raftingbih.ba kao i na društvenim mrežama prvenstva", navode iz organizacionog tima.

#EvropskoPrvenstvo #Konjic #rafting #sport