Članak

SJEDNICA U 15 SATI

Vijeće ministara BiH danas o izvještajima o radu 52 državne institucije za 2023. godinu

Vijeće ministara BiH danas će u Sarajevu održati 51. sjednicu s početkom u 15 sati.

(Patria) - Vijeće ministara BiH danas će u Sarajevu održati 51. sjednicu s početkom u 15 sati.

Državni ministri razmatrat će Prijedlog poslovnika o radu Vijeća ministara, koji je predložilo Ministarstvo pravde BiH, kao i Prijedlog odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028. te Akcijskog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o imenovanju članova Međuresorne radne grupe za izradu Nacrta zakona o razvojnoj i humanitarnoj pomoći BiH trećim zemljama, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju visine novčane naknade za rad u vojnodisciplinskim vijećima u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH.

Također, dnevni red čine i Prijedlog odluke o imenovanju Radne grupe za izradu Prijedloga pravilnika o provođenju Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti te Prijedlog odluke o utvrđivanju Plana prijema kadeta u policijske agencije na nivou institucija BiH u 2024. godini.

Vijeće ministara razmatrat će i izvještaje o radu 52 državne institucije za 2023., među kojima su: Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH.

Također, među tim institucijama su i Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvo pravde BiH, Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH, Direkcija za evropske integracije BiH, Direkcija za ekonomsko planiranje, Institut za akreditovanje BiH i Agencija za sigurnost hrane BiH.

#ImenovanjeČlanova #IzvještajiORadu #MinistarstvoFinansija #NacrtZakona #NovčanaNaknada #PrijedlogPoslovnika #RadnaGrupa #Sarajevo #StrategijaBorbeProtivKorupcije #VijećeMinistara #BiH