Članak

ZASTUPNIK SD

Zirojević: Parlamentarna većina u krizi, Vlada Crne Gore ne funkcioniše

(Patria) - Zastupnik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Nikola Zirojević u razgovoru za Portal Analitika ocijenio je da je raspad podgoričke vlasti izvjestan, a realno je očekivati i prijevremene izbore.

On ističe i da tek nakon dobijanja IBAR-a Crnoj Gori predstoji mukotrpan posao, dodajući da je njegovo dobijanje prije rezultat geopolitičkih okolnosti, nego oduševljenosti briselske administracije sposobnostima Vlade i aktuelne većine.

Sagovornik Analitike upozorava i da Hrvatska u bilo kojem trenutku može blokirati integracioni proces Crne Gore, te bi odlaganje, a zatim usvajanje rezolucije o Jasenovcu nakon IBAR-a bio nepromišljen manevarski potez.

Smatra da usljed tendencije opozicionog rasta na lokalnom nivou niko iz većine ne trči ka parlamentarnim izborima, pa je bliži stavu da će radi održanja na vlasti odustati od programskih i ideoloških načela.

Upitan ima li informaciju zašto rezolucija o Palestini čiji je predlagač još nije uvrštena u skupštinsku proceduru, Zirojević kaže da nema informaciju, ali da će istu kao predlagač, u najskorijem vremenskom periodu, sam predložiti kao prijedlog za dopunu dnevnog reda.

Zirojević ističe i da česta odlaganja sjednica Parlamenta govore da je parlamentarna većina, a samim tim i Vlada Milojka Spajića, u ozbiljnoj krizi i da tamo stvari odavno ne funkcionišu onako kako bi trebale.

#CrnaGora #Hrvatska #IBAR #Jasenovac #MilojkoSpajic #NikolaZirojevic #Palestina #Parlament #Region