Članak

CEREMONIJA U MOBIH

Nail je diplomirao na Vojnoj akademiji kopnene vojske SAD-a, danas je primljen u Oružane snage BiH

Vi ste jedan od onih koji utabavaju stazu za buduće generacije polaznika iz naše zemlje.

(Patria) - Ceremonija potpisivanja ugovora u profesionalnu vojnu službu i proizvođenja u čin potporučnika Oružanih snaga BiH Naila Junuzovića, koji je diplomirao na Vojnoj akademiji kopnene vojske SAD "West Point", upriličena je danas u Domu OS BiH u Sarajevu.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović, predstavnici Sektora za upravljanje personalom Ministarstva odbrane BiH, predvođeni pomoćnikom Seadom Muratovićem, te predstavnici Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u BiH.

Tokom ceremonije prisutnima se obratio zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, prvenstveno čestitajući potporučniku Junuzoviću.

- Vi ste jedan od onih koji utabavaju stazu za buduće generacije polaznika iz naše zemlje.

Roditeljima potporučnika se zahvaljujem na strpljenju, podršci koju su mu pružali i žrtvi koju ste podnijeli kao roditelji.

Svakodnevno radeći s vojnicima, znam kakav je poduhvat vaš sin uspješno priveo kraju. I vi i mi imamo razlog da budemo ponosni - rekao je Goganović.

Zahvalio je i predstavnicima i Ureda za odbrambenu saradnju Ambasade SAD-a u Sarajevu na podršci koju pružaju odbrambenom sistemu u oblasti obrazovanja kadrova Oružanih snaga, ali i na druge načine.

Na kraju je potporučniku Junuzoviću još jednom poručio da je veliki ponos i Oružanih snaga i države BiH.

Kadet Junuzović, nakon uspješnog završetka četverogodišnjeg školovanja na Vojnoj akademiji kopnene vojske SAD "West Point" postao je drugi kadet iz Bosne i Hercegovine koji je diplomirao na ovoj prestižnoj vojno-obrazovnoj instituciji.

Junuzović svoju karijeru nastavlja u Oružanim snagama BiH u činu potporučnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane BiH.

#AleksandarGoganović #MinistarstvoOdbrane #OružaneSnage #bih