Članak

PRIJATELJSKI MEČ

Englezi prejaki za BiH: Gordi Albion na St James' Parku razbio Zmajeve

Reprezentacija Engleske večeras je na stadionu St James' Park u Newcastleu s lakoćom u prijateljskoj utakmici slavila nad Bosnom i Hercegovinom rezultatom 3:0.

(Patria) - Reprezentacija Engleske večeras je na stadionu St James' Park u Newcastleu s lakoćom u prijateljskoj utakmici slavila nad Bosnom i Hercegovinom rezultatom 3:0.

Viceprvak Evrope u sklopu priprema za Euro lako je izašao na kraj sa Zmajevima, koje je sa klupe u svom debitantskom nastupu kao selektor vodio Sergej Barbarez.

Engleska je do pobjede došla golovima u drugom poluvremenu, nakon što je prvi dio završen bez pogodaka, piše Faktor.ba.

Za vodstvo je pogodio Palmer iz penala u 60. minuti. Domaćoj ekipi pomogao je VAR, koji se uključio poslije duela Dunka i Tahirovića u šesnaestercu.

Englezi su imali korner, veznjak BiH je povlačio engleskog defanzivca za dres. Sudija je nakon poziva iz VAR sobe odlučio pogledati snimak i dosuditi kazneni udarac.

Ekipa Garetha Southgatea tako je kapitalizirala bolji ulazak u drugo poluvrijeme i pritisak pod koji su stavili Zmajeve.

U 85. minuti Arnold je golom nakon asistencije Grealisha riješio sve dileme oko pobjednika u Newcastleu, a u 89. minuti Kane je postavio konačnih 3:0.

Imao je Gordi Albion i u prvom poluvremenu više od igre, potpunu kontrolu lopte, ali ne mnogo prilika.

Prijetili su domaći preko Watkinsa u 9. minuti, zatim u 28. poslije gužve pred golom BiH, ali je oba puta Vasilj sjajno odbranio.

Zmajevi su ostale napade Engleske uspješno osujetili, ali ruku na srce nisu kreirali niti jednu izglednu šansu.

Barbarez je u svom debitantskom nastupu pružio šansu šesterici debitanata. Od prve minute igrali su Nikola Katić, Stjepan Radeljić i Armin Gigović, a šansu s klupe dobili su Denis Huseinbašić, Dženis Burnić i Tarik Muharemović.

Narednu utakmicu BiH igra u nedjelju u Empoliju protiv Italije.

#BosnaIHercegovina #Engleska #fudbal #Reprezentacija #SergejBarbarez #Zmajevi #sport