Članak

TREĆI PO REDU

U Sarajevu održan Politički forum na visokom nivou o evropskim integracijama BiH

Članovi rukovodstva i predsjedavajući klubova poslanika i delegata oba doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH učestvovali su danas u Sarajevu na trećem Političkom forumu na visokom nivou o evropskim integracijama BiH.

(Patria) - Članovi rukovodstva i predsjedavajući klubova poslanika i delegata oba doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH učestvovali su danas u Sarajevu na trećem Političkom forumu na visokom nivou o evropskim integracijama BiH.

Forumom su zajednički predsjedavali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi.

U radu skupa učestvovali su predsjedavajući Doma naroda Kemal Ademović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović, zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma Denis Zvizdić i Marinko Čavara, te u ime predsjedavajućeg Predstavničkog doma Nebojše Radmanovića - poslanik Miroslav Vujičić.

Na Forumu su učestvovali i predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućih klubova delegata u Domu naroda Sredoje Nović, Marina Pendeš i Safet Softić, predsjedavajući klubova poslanika u Predstavničkom domu Saša Magazinović, Predrag Kožul, Nihad Omerović, Sabina Ćudić, Čedomir Stojanović i Šerif Špago, kao i predsjednici vlada entiteta i kantona, i gradonačelnik Brčko distrikta.

Tokom Foruma razgovarano je o provođenju aktivnosti u vezi sa daljnjim procesom evropskih integracija BiH, s naglaskom na ispunjavanje ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a nakon odluke Vijeća EU o otvaranju pregovora o članstvu BiH u EU.

Prethodna dva politička foruma na visokom nivou o evropskim integracijama BiH održana su polovinom maja 2023. godine u Sarajevu i početkom decembra 2023. godine u Briselu.

#BorjanaKrišto #OliverVarhelyi #političkiforum #politika #sarajevo #BiH