Članak

DAN OTVORENIH VRATA

Stupčanica priredila nezaboravno druženje za više od 150 mališana na stadionu 'Danac'

Cilj manifestacije bio je približavanje kluba zajednici, a ono na šta su u ovom klubu ponosni je odziv koji je bio jako veliki.

(Patria) - Na stadionu "Danac" u Olovu jučer je po prvi put održan Dan otvorenih vrata NK Stupčanica.

Cilj manifestacije bio je približavanje kluba zajednici, a ono na šta su u Stupčanici ponosni je odziv koji je bio jako veliki.

Lijepo vrijeme okupilo je više od 150 dječaka i djevojčica koji su kroz razne sadržaje imali priliku uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - fudbalu.

Organizatori su priredili mini turnire u fudbalu (1 vs 1; 2 vs 2; 4 vs 4), nogotenisu (2 vs 2), kao i igre preciznosti. Također su ugostili freestylera Maida Delića, koji je pored nastupa imao i radionicu.

"Naš partner u ovom projektu je bila organizacija 'Football zajedno', kojima se ovim putem zahvaljujemo i nadamo se i budućoj saradnji.

Moramo se zahvaliti i firmama: Union Foods d.o.o, Orbico d.o.o, Noaland - Noazemlja d.o.o, Red Star Sport, koje su podržale naš projekat.

Posebno hvala organizatoru projekta - Vernesu Salkičeviću i njegovim pomagačima - sekretaru kluba Uzeiru Šehiću, zatim trenerima mlađih kategorija Emrahu Karamoviću, Faruku Hadžiabdiću, treneru golmana Adinu Kadriću, te igračima juniorskog tima Mensuru Muftiću i Adnanu Alispahiću.

Na kraju, zahvaljujemo se upravi kluba koja je omogućila organizaciju jednog ovakvog projekta.

Svi dječaci i djevojčice koji su zainteresovani da postanu članovi našeg kluba, mogu se javiti na broj telefona 061 530 475.

Nadamo se da će ovaj projekat i druženje postati tradicija i u narednim godinama...", saopšteno je iz NK Stupčanica.

#nkstupčanica #Olovo #fudbal #sport