Članak

NAKON USVOJENE REZOLUCIJE

Dodik sa Vučićem o detaljima Sabora 8. juna: Jedinstvo srpskog naroda bit će snažno potvrđeno

(Patria) - Predsjednik Republike srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarali su danas o pripremama za Svesrpski sabor 8. juna, uz poruku da će jedinstvo srpskog naroda biti potvrđeno.

Vučić je na Instagramu podijelio zajedničku fotografiju sa Dodikom, navodeći da su obavili važne razgovore o pripremama Svesrpskog sabora 8. juna.

"Odličan sastanak sa Dodikom. Pripreme za Sabor 8. juna osnovna tema razgovora. Јedinstvo srpskog naroda biće snažno potvrđeno", napisao je Vučić.

Sabor je trebao biti održan 5. maja jer se očekivalo da će prethodno biti usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. S obzirom da je sjednica Generalne skupštine UN-a bila zakazana za 23. maj, Dodik i Vučić pomjerili su održavanje sabora.

Obojica su i uoči i nakon usvajanja rezolucije u UN-u prijetili da će se otvoriti "Pandorina kutija" unutar BiH ali i odnosima sa Srbijom, dok je Dodik najavio da će ponuditi partnerima "mirno razdruživanje od BiH". Ubrzo je dobio odgovor administracije SAD da takvo nešto nije moguće te da takvim potezima samo ubrzava kraj Rs-a.

#AleksandarVučić #MiloradDodik #sabor #Srbija #Region