Članak

U DOMU ORUŽANIH SNAGA

Sutra promocija knjige 'Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u BiH'

(Patria) - Promocija knjige “Srbija i Hrvatska u međunarodnom oružanom sukobu u Bosni i Hercegovini”, u izdanju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa", bit će promovisana 25. maja u 17.00 sati u Domu Oružanih snaga BiH.

Knjiga sadrži ključne zaključke Haškog Tribunala iz devet presuda prema kojima su Srbija i Hrvatska sudjelovale u agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Kako su pomenuta udruženja najavila, uvodne govore održati će Munira Subašić, predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Zukan Helez, ministar odbrane BiH, te Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.


Knjigu će promovisati: Boro Kontić, novinar, Čedomir Stojković, advokat iz Beograda, Ajša Hadžimešić, novinar, Kada Hotić, preživjela žrtva genocida i zamjenica predsjednice Udruženja Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa", te akademik Eli Tauber, direktor Arhiva Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine.

Moderator: Irena Antić, novinar

Prisustvo medija je od izuzetne važnosti kako bi se informacije i poruke ovog događaja prenijele široj javnosti. Vaše prisustvo i izvještavanje pomoći će da se podigne svijest o značaju zaključaka Haškog Tribunala i doprinese boljem razumijevanju historijskih događaja u Bosni i Hercegovini.

#BoroKontic #CedomirStojkovic #DenisBecirovic #DomOruzanihSnaga #HaškiTribunal #MajkeEnklaveSrebrenica #MuniraSubasic #SrbijaIHrvatska #UdruzenjeZrtavaISvjedoka #ZukanHelez #BiH