Članak

HRVATSKA

Plenković: Milanović je trebao dati ostavku i sakriti se u mišiju rupu

Dakle, on je taj koji je korumpiran - dodao je Plenković.

(Patria) - Predsjednik Vlade i HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković poručio je jučer da se 'teško poraženi kršitelj Ustava polako vraća u turu po Hrvatskoj', umjesto da je dao ostavku i sakrio se u mišiju rupu i nestao iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.

- Čovjek koji se od straha nije usudio kandidovati kako treba, dati ostavku, koji je svojim potezom izbacio de facto bivšeg predsjednika SDP-a Peđu Grbina s njegove funkcije, koji je kršio Ustav i dobio jasna upozorenja Ustavnog suda, ignorisao ih u potpunosti, doveo parlamentarne izbore na rub regularnosti, bizarno odabrao radni dan - srijedu i time pričinio 300 miliona eura troška hrvatskoj ekonomiji sada se javlja - rekao je Plenković, referirajući se na optužbe predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Milanović je ranije jučer rekao za novu Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta da tu maskirovku ni sam Vladimir Putin ne bi osmislio, te je ustvrdio da Hrvatskoj ne prijeti opasnost od ustaštva i ekstremizama, već koruptivni kartel.

- Izjavljivao je i puno gorih stvari o vrijednostima, govorio o tome da ja nemam nikakvih vrijednosti, do toga da se budim s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem u krevetu.

Sramotno, besprizorno. Smiješno je da se nekome ko krši Ustav, potpuno negira instituciju predsjednika Republike daje uopće prostor da ga se čuje - rekao je Plenković u Koprivnici.

Milanović je, smatra Plenković, nakon što je teško poražen trebao dati ostavku, sakriti se negdje u mišiju rupu, nestati iz hrvatskog političkog prostora od sramote koju je nanio sebi i drugima.

- A sada, kao što i inače radi, dakle sve svoje karakteristike, a to su najčešće slabosti, želi neargumentirano projicirati na druge. Prema tome, bilo bi mu bolje da šuti, da se negdje sakrije da ljudi zaborave kakvu je sramotu nanio instituciji predsjednika - dodao je Plenković.

Na Milanovićevu tvrdnju da Hrvatskoj prijeti kartel HDZ-a, Plenković je rekao da je riječ o čovjeku koji pripada ljevici nominalno, koja je korumpirana.

- Imali ste slučaj s Geodetskog fakulteta, dakle bivši predsjednik velikogoričkog SDP-a, nedavno u Smokvici bivši SDP-ovac socijaldemokrat korumpiran, u vama susjednoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji isto ljevica, zamjenik župana isto korumpiran.

Ne zna se ko su ti ljudi, mediji ih prenose s imenom i prezimenom, ne dodaju stranku. Ispada da na lijevoj strani imamo neke 'Snjeguljice', valjda, a prepuni su koruptivnih afera, uključivši i njegovu prijateljicu, bivšu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel.

Dakle, on je upravo pripadnik koruptivnog SDP-a, koji je u svom mandatu i znao šta se zbiva u tajnim istragama, valjda je znao šta radi DORH, USKOK, policija. Kršio je hrvatske zakone i očito vrlo čvrsto konzistentno i stalno štitio svoje jatake u korupciji. Dakle, on je taj koji je korumpiran - dodao je Plenković.

#AndrejPlenković #Hrvatska #Region