Članak

13. IZDANJE

Otvoren Sarajevo Business Forum 2024.

U svečanoj atmosferi Gradske vijećnice Sarajevo večeras je otvoren 13. Sarajevo Business Forum.

(Patria) - U svečanoj atmosferi Gradske vijećnice Sarajevo večeras je otvoren 13. Sarajevo Business Forum.

Svečanosti su prisustvovali brojni zvaničnici, poslovni lideri, politički predstavnici, ekonomski stručnjaci, te predstavnici medija iz BiH te drugih zemalja regiona i svijeta.

Prisutnima su se obratili predsjednik Uprave BBI Banke Alek Bakalović, ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović.

Bakalović je istakao važnost Foruma kao platforme za povezivanje investitora i poduzetnika, naglašavajući potencijal BiH te naveo ključne teme ovogodišnjeg Foruma, koje su od najvišeg državnog, poslovnog i javnog interesa.

- Sarajevo Business Forum je vodeći društveno odgovorni projekt BBI Banke koji predstavlja stalnu posvećenost razvoju naše zemlje, a svakako i najutjecajniji doprinos zajednici u kojoj poslujemo.

Posvećeni smo poticanju pozitivnog ekonomskog i društvenog utjecaja, a ovaj Forum pokazuje našu predanost tom cilju - dodao je.

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda.

U saradnji s Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture, koja je u prošlosti bila zanemarena, istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.



- U ime organizatora Sarajevo Business Foruma, želim da vam poželim dobrodošlicu, a naročito našim međunarodnim gostima, predstavnicima vlada i cijenjenim poslovnim liderima iz više od 40 zemalja - rekao je Bakalović.

Ministar Mijatović je naglasio značaj podrške vlade i lokalnih institucija u privlačenju investicija i stvaranju povoljnog poslovnog okruženja.

- Sarajevo Business Forum se etablirao u regionalnoj i globalnoj poslovnoj zajednici kao najvažniji poslovni i investicijski forum u jugoistočnoj Europi.

Naša predanost je izgradnja snažne ekonomije temeljene na proizvodnji, razvoju poduzetništva, privlačenju investicija te uspostavljanju i jačanju javno-privatnih partnerstava.

Pozivam vas da istražite prednosti ulaganja u Kanton Sarajevo i postanete dio naše poslovne zajednice - izjavio je Mijatović.

Ademović je poželio dobrodošlicu svim učesnicima Sarajevo Business Foruma, uspješne sastanke i suradnje u danima pred nama i ugodan boravak u našem gradu.

SBF 2024. trajat će dva dana - 22. i 23. maja, i uključivat će niz panela, radionica i prezentacija na kojima će se razgovarati o različitim aspektima poslovanja i investiranja.

#Biznis #Ekonomija #Forum #sbf

Purble Place - This is a classic memory game where players flip tiles to find matching pairs. The goal is to clear the board by finding all the pairs with as few attempts as possible.