Članak

BRISEL

Ambasador Filipović predao akreditivna pisma generalnom sekretaru NATO-a Stoltenbergu

Šef Misije BiH pri NATO-u, ambasador Vanja Filipović predao je danas u Briselu akreditivna pisma generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

(Patria) - Šef Misije BiH pri NATO-u, ambasador Vanja Filipović predao je danas u Briselu akreditivna pisma generalnom sekretaru NATO-a Jensu Stoltenbergu.

Tokom sastanka s generalnim sekretarom NATO-a, Filipović je istakao važnost te organizacije za BiH, za predanost NATO-a na reformskom putu naše države, posebno ističući NATO paket za izgradnju odbrambenih kapciteta, a s ciljem jačanja bh sposobnosti te približavanja NATO standardima.

Razgovarano je i o Simpoziju "NATO i partneri 360", koji će biti održan u oktobru ove godine u Sarajevu, kao važnom događaju i dobrom nastavku na već održane aktivnosti.



Stoltenberg je istakao da NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, te ponovio stav da su vrata NATO-a otvorena.

Dodao je da će NATO nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini kroz unaprjeđenje političkog dijaloga i praktične saradnje s ciljem pružanja podrške reformama i sigurnosti, navodeći da NATO cijeni doprinos Bosne i Hercegovine našoj zajedničkoj sigurnosti.

#JensStoltenberg #nato #vanjafilipović #Ambasador #Brisel #BiH