Članak

DODIK NAJAVIO

Sjednica Vlade Rs u Srebrenici istog dana kad i Generalna skupština UN odlučuje o Rezoluciji

Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik najavio je da će u Srebrenici u četvrtak, 23. maja, biti održana sjednica Vlade i rukovodstva Rs na kojoj će biti doneseni zaključci.

Foto: Milorad Dodik/X

(Patria) - Čelnik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik najavio je da će u Srebrenici u četvrtak, 23. maja, biti održana sjednica Vlade i rukovodstva Rs na kojoj će biti doneseni zaključci.

Istog dana će Generalna skupština UN-a u New Yorku odlučivati o prijedlogu Rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju su inicirale Njemačka i Ruanda.

Osim članova Vlade, sjednici će očekivano prisustvovati i Dodik, zatim ministri u Vijeću ministara BiH iz Rs, kao i načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica s područja Birča i Podrinja.

Zvaničnici Rs položit će cvijeće i vijence na srpsko groblje u Bratuncu, a od Memorijalnog centra u Potočarima zatražit će da im bude omogućeno da i tu polože vijenac.

- Ovo nije provokacija, nego odnos prema žrtvama. Ne prihvatamo da je bio genocid i postavlja se pitanje kako ga može počiniti pojedinac.

Naučni autoriteti tvrde da nije bio genocid i ne možemo da ignorišemo izraelske stručnjake u tome - rekao je Dodik u Banjoj Luci.

#BiH #GeneralnaskupštinaUN #MiloradDodik #politika #RezolucijaoSrebrenici #VladaRs