Članak

NAKON NESREĆE

U Sarajevu otvorena Knjiga žalosti: Ambasador Irana se zahvalio na riječima saučešća

Foto: Patria

(Patria) - Povodom pogibije predsjednika Irana Ebrahima Raisija i ministra vanjskih poslova Hosseina Amir-Abdollahiana, u Ambasadi Irana u Sarajevu otvorena je Knjiga žalosti, javlja Anadolu.

Od jutarnjih sati u Knjigu žalosti upisuju se bh. građani i ambasadori država u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Irana u Bosni i Hercegovini Abuzar Ebrahimi Torkaman zahvalio se bh. političarima i reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću na riječima saučešća koje su uputili nakon ovog tragičnog događaja.

Helikopter u kojem su bili iranski predsjednik Raisi te ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rehmati i voditelj molitve petkom u gradu Tabriz imam Ayatollah Al-Hashem, u nedjelju se srušio zbog loših vremenskih uslova dok se vraćao sa ceremonije otvaranja brane na granici sa Azerbejdžanom. Kasnije je potvrđeno da u nesreći nije bilo preživjelih.

Mohammad Mokhber, prvi potpredsjednik Irana, imenovan je za vršioca dužnosti predsjednika u ponedjeljak nakon Raisijeve smrti.

#AbuzarEbrahimiTorkaman #Ambasada #BiH #BosnaIHercegovina #EbrahimRaisi #HelikopterSrušio #HosseinAmirAbdollahian #Iran #KnjigaŽalosti #MohammadMokhber #Sarajevo