Članak

DONJI KNEGINEC

Hrvatska: Nožem ubio muškarca (64) i ranio ženu (61)

Tridesetosmogodišnji muškarac danas je u Donjem Knegincu kod Varaždina nožem usmrtio 64-godišnjaka i povrijedio 61-godišnju ženu.

Ilustrativna fotografija

(Patria) - Tridesetosmogodišnji muškarac danas je u Donjem Knegincu kod Varaždina nožem usmrtio 64-godišnjaka i povrijedio 61-godišnju ženu.

Povrijeđena žena prevezena je u varaždinsku Opću bolnicu, a napadač je uhapšen, saopštila je večeras Policijska uprava varaždinska.

Ubistvo se dogodilo u kući oko 17.25 sati - 38-godišnjak je nožem povrijedio 64-godišnjeg muškarca, nanijevši mu ubodne rane, dok je 61-godišnjoj ženi nanio posjekotine po ruci.

"Od zadobijenih povreda 64-godišnjak je nakon pružene ljekarske pomoći na mjestu događaja preminuo, dok je 61-godišnjakinji ljekarska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njene povrede bit će okvalificirane naknadno", dodaje policija.

Tridesetosmogodišnjak je uhapšen i priveden u Policijsku stanicu Varaždin. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela.

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, koja će uz pomoć policije obaviti uviđaj. Odredila je obdukciju preminulog 64-godišnjaka, navode iz varaždinske PU.

#Hrvatska #Region #ubistvo #varaždin