Članak

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Biden studentima u Atlanti: Radim na trajnom miru na Bliskom istoku

Predsjednik SAD-a Joseph Biden pozvao je jučer na prekid vatre u Pojasu Gaze i dodao da radi na "trajnom miru", uključujući i stvaranje palestinske države.

(Patria) - Predsjednik SAD-a Joseph Biden pozvao je jučer na prekid vatre u Pojasu Gaze i dodao da radi na "trajnom miru", uključujući i stvaranje palestinske države.

Govoreći u Atlanti, na univerzitetu na kojem je studirao čuveni borac za građanska prava Martin Luther King, Biden, koji želi da bude ponovo izabran na predsjedničkim izborima u novembru, rekao je da podržava mirovni sporazum za Bliski istok i to "rješenje - dvije države, jedino rješenje".

Biden je uvjerio studente da podržava "nenasilne demonstracije" poslije talasa protesta protiv rata u Pojasu Gaze, koji se posljednjih sedmica dešavao na univerzitetima u SAD-u.

- Podržavam mirne, nenasilne proteste. Vaši glasovi se moraju čuti i obećavam vam da ću ih čuti - poručio je Biden na ceremoniji dodjele diploma na univerzitetu u Atlanti.

#BliskiIstok #DvijeDržave #JosephBiden #MartinLutherKing #MirovniSporazum #NenasilneDemonstracije #PojasGaze #PredsjedničkiIzbori #SAD #Univerzitet #Svijet