Članak

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Oldtajmeri prodefilovali Sarajevom, najbrojnije 'fiće'

(Patria) - Oldtimer klub Sarajevo i ove godine je organizirao susrete starih automobila, odnosno oldtimera.

Oldtimer klub Sarajevo je osnovan 17. marta 2004. godine i od tada uspješno okuplja limene četverotočkaše u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Susreti u bh. prijestolnici postali su tradicija za mnoge timove i goste koji se uvijek rado vraćaju u ovaj grad. Ove godine, izložba se organizira pod pokroviteljstvom Općine Stari Grad Sarajevo, na lokaciji Trg Prve brigade policije, gdje je načelnik Irfan Čengić pozdravio okupljene i poželio im dobrodošlicu u Stari Grad. Manifestacija je dio programa Dana Općine Stari Grad.



Dvodnevna manifestacija okupila je vlasnike starih i oldtimer automobila iz nekoliko država regije i šire, za ugodno druženje, zabavne vožnje, ali i izložbu automobila.

Ljubitelji automobila mogli su pogledati i fotografisati učesnike izložbe. Defile kroz Sarajevo starih automobila izazvao je pažnju Sarajlija i brojnih turista. Tradicionalno najveći broj oldtimera bili su 'fiće'.

Osim današnje izložbe, sutra je planirano da načelnik Čengić dodijeli pehare za najbolje oldtimere ove godine ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

#BiH #defile #IrfanČengić #nagrade #oldtajmeri #OpćinaStariGrad #Sarajevo