Članak

KOŠEVO

Sarajevo ubjedljivo protiv Veleža, pobjeda Bordo ekipu približila Evropi

(Patria) - Večeras je na Koševu odigran derbi 29. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između ekipa Sarajeva i Veleža.

Na kraju su više razloga za slavlje imali fudbaleri “Bordo kluba” koji su slavili sa 3:0.

Utakmica nije mogla bolje početi po domaće. Već u 42. sekundi, nakon odličnog prodora Čatakovića po desnoj strani, Oliveira postiže pogodak za 1:0, piše scsport.ba.

Očekivalo se da će se od samog starta igra rasplamsati na obje strane, ali, nažalost, nije bilo tako. Kroz čitavo prvo poluvrijeme se igralo uglavnom na sredini terena, čvrsto i oprezno.

Na tribinama je bilo zanimljivije. Naime, najvatreniji navijači Sarajeva su odmah nakon ulaska na sjevernu tribinu, a to je bilo čak u 20. minuti, odlučili napustiti “Koševo”. Razlog tome je protest zbog rigoroznih, besmislenih i nepotrebnih kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za domaće navijače, slične onima kakve su bile na nedavno odigranom sarajevskom derbiju na “Grbavici”.

Na terenu se nije mnogo toga dešavalo pa se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću Sarajeva od 1:0.

Drugo poluvrijeme je počelo malo otvorenije sa obje strane, posebno sa Veležove. Najprije je Anđušič nakon jednog solo prodora šutirao pravo u Hadžikića, a zatim je i Džafić imao dvije dobre prilike, ali bez uspjeha.

I dok se očekivalo da Velež krene ofanzivnije, Sarajevo je stiglo do drugog pogotka. Čataković je sa 16 metara odlično šutirao i postigao 14. pogodak ove sezone.

U 73. minuti Šikalo je upropastio odličnu priliku za goste. Htio je sam završiti akciju i zaradio je kritike sa od sugirača.

U 81. minuti penal za Velež nakon jednog prekršaja odbrane domaćih u svome šesnaestrcu. Loptu je uzeo Hrkać, ali Iliev brani njegov udarac.

U finišu utakmice vidjeli smo još dobar pokušaj Haskića iz 90. minute ali njegov udarac sa deset metara odlazi preko gola.

I kada se očekivao kraj, nakon jednog kontra napada Kyeremeh dodaje do Hasića koji postiže pogodak za 3:0 i pobjedu Sarajeva.

#Anđušič #Čataković #Džafić #Hrkać #Iliev #Kyeremeh #Oliveira #Sarajevo #Šikalo #Velež #sport