Članak

GOSTOVANJA

Dodik: Mi nećemo seseciju, ali plan je da se razdužimo s BiH

(Patria) - Predsjednik bh. entiteta Rs Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati sijanjem straha.

"Mi nećemo seseciju, mi smo stvorili BiH, nemamo plan secesije, ali plan nam je ako se ne uspostavi sistem odnosa, da se razdužimo s BiH. Ja sam spreman da vam dam 2 milijarde obeštećenja, da za 10 godina isplatite svoje neke stvari. Da Potočare eksteritorijalno damo vama Bošnjacima… Da se jednostavno raziđemo jer nema načina da se živi dalje. A rata neće biti. Mi nećemo rata, ali ćemo otići jednog dana – rekao je Dodik za Face TV.

- Rs vodi procese, niko nije ugrožen tim procesima. Politika koju vodimo nema namjeru da bilo koga izaziva. Vidim da postoji turbulencija u Sarajevu, ali moram reći da nema nikakve vanredne situacije, pozivam građane da u miru proslave praznike, nema straha od bilo čega. Postoje različite izjave u FBiH, ali nema nikakve ambicije za secesiju, ali ukoliko se ne mogu uspostaviti nikakvi korektni odnosi mi smo spremni da se razdružimo sa FBiH. Ukoliko postoje bilo kakvi problemi mi ga trebamo riješiti sa FBiH, a ne BiH jer je sve u BiH izvedeno iz entiteta. Podvala je priča o secesiji. Jedina secesija koja se ovdje desila je BiH od Jugoslavije - kazao je Dodik.

#FaceTV #Federacija #Jugoslavije #MiloradDodik #Rs #Sarajevu #BiH