Članak

ZVANIČNO

Uspostavljena direktna aviolinija Mostar - Beograd

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sletio je danas avionom kompanije "Air Serbia" na mostarski aerodrom, čime je ozvaničeno uspostavljanje direktne aviolinije između Mostara i Beograda.

(Patria) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sletio je danas avionom kompanije "Air Serbia" na mostarski aerodrom, čime je ozvaničeno uspostavljanje direktne aviolinije između Mostara i Beograda.

Na aerodromu su ga dočekali predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i premijerka HNK Marija Buhač.

Krišto je kazala da ova aviolinija ima višestruki značaj kako za Mostar, tako i za cijelu BiH. A značajna je, dodaje, i za razvoj ekonomije i turizma.

- Sretni smo što svjedočimo otvaranju ove linije. Ova zračna linija doista ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za cijelu BiH.

Preko Beograda smo, evo, povezani s više od 80 posto svjetskih destinacija, a informisana sam i da je u ovom trenutku prodano više od 2.000 karata ovih linija, što također govori o njihovom značaju - rekla je Krišto.

Direktnu avioliniju između Beograda i Mostara uspostavila je kompanija "Air Serbia".

Avioni "Embraer 175" će do Mostara letjeti tri puta sedmično - ponedjeljkom, petkom i nedjeljom, let će trajati 50 minuta, a cijena povratne karte je 104 eura.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije "Air Serbia" i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj vijećnici čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

- Aviolinija Beograd-Mostar je naš, ali i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo.

To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će putovati ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći koristiti mostarski aerodrom - rekao je ranije Vučić za RTS.

Podsjetimo, Vučić će boraviti u dvodnevnoj posjeti BiH, gdje će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

#AleksandarVučić #aviolinija #BorjanaKrišto #DraganČović #Mostar #BiH