Članak

SUSRET DVA RIVALA

DERBI NA GRBAVICI: Željezničar dočekuje u Sarajevo i strahuje od ispadanja iz lige, navijači će biti pretreseni na ulazu

(Patria) - FK Željezničar i FK Sarajevo danas će odigrati 152. gradski derbi na stadionu Grbavica od 20 sati.

U međusobnim omjerima vodi Željezničar koji je do sada slavio 47 puta. Sarajevo je bilo bolje 45 puta, dok je 59 susreta završeno bez pobjednika.

Dok se Sarajevo bori za izlazak u Evropu, Željezničar vodi bitku za opstanak u ligi.

Uprava policije MUP KS poduzima rigorozne mjere kako bi spriječila bilo kakav incident i sukob navijača.

Na južnoj i sjevernoj tribini (dio predviđen za Horde zla) bit će postavljene kabine koje će služiti za detaljne pretrese navijača (skidanje odjeće) u cilju pronalaska pirotehničkih i drugih nedozvoljenih sredstava.

U slučaju da prilikom ulaska na stadion kod navijača bude pronađena pirotehnika i druga nedozvoljena sredstva, bit će uručen prekršajni nalog u iznosu od 500 KM i zadržavanje do 6 sati.

Na zahtjev FK Željezničar, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za izmjenu režima saobraćaja u ulici Zvornička, na dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, Topal Osman-paše, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do rasksrnice sa ulicom Zvornička, područje općine Novo Sarajevo, na dan nedjelja, 14. april 2024. godine radi održavanja fudbalske utakmice između FK „Željezničar“ iz Sarajeva i FK „Sarajevo“ iz Sarajeva.

Privremenu obustavu saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u terminu od 16,00 do 24,00 sata.

#derbi #FKSarajevo #FKŽeljezničar #liga #utakmica #sport