Članak

OPĆINSKI SUD

BEZ PRITVORA Tužilaštvo KS nije dostavilo nijedan dokaz da su osumnjičeni bacili eksplozivnu napravu na Čengićevu kuću

(Patria) - Općinski sud u Sarajevu odbacio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu osumnjičenih u slučaju bacanja eksplozivne naprave na kuće načelnika općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića i vijećnika Vedada Deljkovića.

Glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu Amra Hodžić kazala je za Patriju da je sud donio ovakvu odluku jer Tužilaštvo KS nije dostavilo niti jedan dokaz da su osumnjičeni počinili krivično djelo za koje se terete.

Na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora tužilac je kazao da nije provjeren alibi dvojice osumnjičenih koji su negirali da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Jedan od osumnjičenih je kazao da ima videonadzor na svojoj kući i da se može provjeriti gdje je bio u vrijeme kada je bačena eksplozivna naprava na kuću načelnika Irfana Čengića.

S druge strane osumnjičeni su istakli da nisu u kontaktu i da se više od dvije godine nisu vidjeli.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji u KS ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je kako je rasvijetljeno to krivično djelo.

Ako je postupajući sudija Općinskog suda u Sarajevu ocijenio da nema nijednog dokaza da su dvojica mladića počinila krivično djelo, kako je onda ministar zaključio da je krivično djelo rasvijetljeno.

#IrfanČengić #Općinskisud #TužilaštvoKS #CrnaHronika