Članak

NAPOKON DOLIJAO

Policija uhapsila Bijeljinca koji je iz 14 kuća u TK ukrao 80.000 KM

Tuzlanska policija uhapsila je danas muškarca iz Bijeljine inicijala S.S. zbog više krađa koje je počinio na širem području Tuzlanskog kantona.

(Patria) - Tuzlanska policija uhapsila je danas muškarca iz Bijeljine inicijala S.S. zbog više krađa koje je počinio na širem području Tuzlanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet su danas, postupajući pod nadzorom tužioca Tužilaštva TK, uz asistenciju MUP-a Rs, PU Bijeljina, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2020. do 2022., počinio produženo krivično djelo "Teška krađa" iz člana 287. stav 1. tačka a. KZ FBiH, u vezi sa članom 55. istog Zakona (koja je počinio na širem području TK), oduzeli slobodu osobi inicijala S.S. iz Bijeljine.

Hapšenje je uslijedilo nakon niza istražnih radnji, a u okviru planskih aktivnosti na sprječavanju i otkrivanju teških krivičnih djela protiv imovine, saopštio je MUP TK.

Uhapšeni se sumnjiči da je u spomenutom periodu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta djelovao na obezbijeđene prostore porodičnih objekata na području TK, neovlašteno ulazio u iste.

Odatle je, kako se navodi, za sebe prisvajao gotovi novac, nakit, oružje i druge vrijednosne pokretnine, na taj način nanijevši imovinsku štetu u iznosu većem od 80.000 KM za ukupno 14 oštećenih osoba.

S.S. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima danas predat u nadležnost Tužilaštva TK.

#Bijeljina #CrnaHronika #Hapšenje #MUPTK #TužilaštvoTK #Tuzla #TuzlanskiKanton