Članak

PREMIJER LIGA BIH

Četiri gola za 14 minuta: Sarajevo nije uspjelo slaviti na Koševu, Igman u Konjic nosi bod

Na kraju je rezultat bio 2:2.

(Patria) - Sarajevo i Igman podijelili su večeras bodove na Koševu u okviru 22. kola Premijer lige BiH - rezultat je na kraju glasio 2:2.

Zanimljivo je istaći da je prvo poluvrijeme okončano onako kako je i počelo, da bi za svega 14 minuta, u rasponu od 72. pa do 86. bila postignuta sva četiri pogotka.

Susret od velikog rezultatskog značaja za obje ekipe bolje su otvorili domaći igrači.

U devetoj minuti bilježimo pokušaj Hasića sa preko 25 metara, ali lopta odlazi daleko od gola gostiju. Tri minute poslije i Julardžija je šutirao sa distance, ali bez uspjeha, piše Faktor.

Igman je u 36. minuti imao veliku priliku - Janketić se izborio za dobru poziciju i šutirao s ivice šesnaesterca, ali lopta odlazi malo pored stative gola domaćih.

U 38. minuti ponovo Hasić šutira s distance, ali Ćeman je siguran na golu gostiju. Tri minute poslije i Radović je imao odličnu priliku kada je odlično šutirao, ali lopta pogađa stativu.

Drugo poluvrijeme počelo je mirno, a prvu priliku je imao Buljubašić u 54. minuti, ali je Ćeman ponovo bio na visini zadatka.

Bešagić je u 67. minuti također imao dobru priliku, međutim šutirao je ravno u Rogića.

Igman do vodstva stiže u 72. minuti.

Janketić je pao u šesnaestercu nakon duela s Aničićem. Glavni sudija Miloš Gigović nakon konsultacija s pomoćnim sudijom pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožijeg udarca bio je Mirsad Ramić.

Sedam minuta kasnije Hebibović na asistenciju Janketića pogađa za 2:0.

Bordo tim sa dva brza gola dolazi do izjednačenja. Prvo je Čataković u 84. minuti pogodio za izjednačenje. A potom je Hasić u 86. minuti donio bod svom timu.

Sarajevo je ovim remijem prekinulo niz od četiri uzastopna poraza.

Standings provided by Sofascore

#FKSarajevo #fudbal #IgmanKonjic #PremijerLiga #sport