Članak

HRONIČNO PRENATRPAN

Belgijski Charleroi ima najgori aerodrom na svijetu

Punim imenom "Bruxelles South Charleroi", ova zračna luka udaljena je od glavnog grada Belgije oko 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom.

(Patria) - Poznato odredište niskotarifnih zračnih kompanija - zračnu luku Charleroi u blizini Brisela - poslovni putnici proglasili su najgorim aerodromom na svijetu, objavio je portal Business Financing.

Punim imenom "Bruxelles South Charleroi", ova zračna luka udaljena je od glavnog grada Belgije oko 50 kilometara ili 45 minuta vožnje autobusom.

Na zlom je glasu među poslovnim putnicima zbog neorganizovanosti i hronične pretrpanosti, naročito na terminalu 1 (T1), prenosi Punkufer.

Putnici na Skytraxovoj platformi Airline Quality ovom aerodromu dali su katastrofalnu prosječnu ocjenu 1,2 od maksimalnih 10.

Tek mrvicu bolje ocijenili su njemačku zračnu luku Berlin-Brandenburg i britansku Leeds-Bradford, koje se također smatraju iznimno lošim.

U istraživanju su loše prošli i London Luton i London Stansted - oba aerodroma poznata po tome što iziskuju dugo putovanje do centra glavnog grada Engleske.

S druge strane, najbolje ocjene dali su zračnoj luci Noi Bai u Hanoju u Vijetnamu.

"Terminali su iznimno čisti, a osoblje zračne luke vrlo ljubazno. Dostupan je odličan izbor hrane", napisao je jedan recenzent o zračnoj luci vijetnamske prijestonice, koja je dobila prosječnu ocjenu 6,8.

Singaporski aerodrom Changi na drugom je mjestu najboljih aerodroma među poslovnim putnicima, a Hong Kong International zasjeo je na treće mjesto ove ljestvice.

#Belgija #charleroi #aerodrom #zanimljivosti #magazin1