Članak

KANTONALNI SUD

Mjesec pritvora ubici Selme Baluković

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljanina Erno Szabo-Csaki (50).

(Patria) - Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Tužilaštva TK i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za mađarskog državljanina Erno Szabo-Csaki (50).

Pritvor mu je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio svoju suprugu Selmu Baluković u njenoj porodičnoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica u periodu od 19. do 21. februara 2024. godine, kada je pronađeno tijelo preminule.

Osumnjičenom se na teret stavlja da je u pomenutom periodu upotrijebio hladno oružje - luk i strijelu, ispalivši strijelu u pravcu oštećene, pogodio je u predjelu grudnog koša, što je prouzrokovalo unutrašnje krvarenje i smrt Selme Baluković.

Osumnjičeni je također pronađen u kući s ubodnim povredama u predjelu stomaka, te je dvije sedmice bio hospitaliziran u UKC Tuzla. Nakon što je otpušten s bolničkog liječenja, uhapšen je i predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Istražne radnje i vještačenja su u toku.

#lipnica #Mađarska #Pritvor #selmabaluković #TužilaštvoTK #Tuzla #Ubistvo #CrnaHronika