Članak

POGUBLJENA VEĆINA

Klub SDA: Prekid sjednice Predstavničkog doma rezultat je potpune neodgovornosti aktuelne vlasti

(Patria) - Prekid 10. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH rezultat je neznanja i potpune neodgovornosti aktuelne vlasti, čije posljedice nažalost snose građani FBiH, saopćeno je danas iz Kluba SDA koji je i najbrojniji u ovom domu.

"Odluka vladajuće većine da se na današnjoj sjednici samo izvrši verifikacija mandata novih zastupnika ne samo da je rezultirala stvaranjem suvišnih finansijskih troškova već je spriječila razmatranje važnih zakona, odluka i informacija koje se direktno tiču svih građana FBiH.

Potpuno je jasno da je 10. redovna sjednica Predstavničkog doma prekinuta s namjerom da se spriječi razmatranje i usvajanje Prijedloga zakona o plinovodu „Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska“, kojeg je u proceduru po hitnom postupku uputio Klub Stranke demokratske akcije.

Umjesto usvajanja ovog zakonskog rješenja koje je ključno za unapređenje energetske stabilnosti FBiH i diverzifikaciju izvora snabdijevanja plinom, te umjesto razmatranja ostalih akata koji se odnose na unapređenje životnog standarda, poslovnog ambijenta i sigurnosne situacije u FBiH, vladajuća većina je kao prioritet postavila uskostranačke interese.

Današnja prekinuta sjednica također je u potpunosti razotkrila neutemeljenost ranijih izgovora aktuelne vlasti kojima su pravdali stalne zastoje u radu i neučinkovitost, što su pokušavali fakturisati opoziciji i navodnoj opstrukciji u radu parlamentarnih komisija", saopćeno je.

#Parlament #SDA #BiH #politika