Članak

VELIKA REZULTATSKA KRIZA

FK Sarajevo četiri uzastopna poraza posljednji put imao prije 28 godina

Fudbaleri Sarajeva u velikoj su rezultatskoj krizi, u kakvoj klub nije bio 28 godina.

(Patria) - Fudbaleri Sarajeva u velikoj su rezultatskoj krizi, u kakvoj klub nije bio 28 godina.

Izabranici trenera Simona Rožmana nanizali su četiri uzastopna prvenstvena poraza i ugrozili plasman u Evropu, piše Faktor.

Prvo su u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone izgubili od Zrinjskog u Mostaru (0:2). Uslijedio je potom domaći poraz od Širokog Brijega na startu proljetnog dijela sezone (1:3), da bi bez bodova ostali i na gostovanjima kod ekipa koje su u tom trenutku bile posljednja i pretposljednja na premijerligaškoj tabeli (Zvijezda 0:1, Željezničar 0:3).

Prema dostupnim informacijama na stranici Bordovremeplov, posljednji put FK Sarajevo upisalo je četiri uzastopna poraza u sezoni 1995/96.

Prije 28 godina, u periodu od 16. marta do 13. aprila 1996. godine, uspješniji od Bordo tima redom su bili: Rudar u Kaknju (2:0), Iskra u Bugojnu (2:1), Zenica na Koševu (1:0) i Travnik na Piroti (3:2). Negativna serija tada je prekinuta domaćom pobjedom protiv Olimpika (1:0).

Kada se aktuelnoj crnoj seriji dodaju i dva remija u Kupu (Sloboda 1:1 - prošli na penale, Borac 0:0 - revanš se igra 14. marta), onda se dolazi do brojke od šest utakmica bez pobjede.

Očito da u FK Sarajevo nešto ne štima. Priznao je to i trener Simon Rožman.

Ukoliko se ekipa ne probudi iz "zimskog sna", plasman u Evropu bit će itekako upitan.

Za ekipu koja ima najbolje finansijske uslove i vjerovatno jedne od najplaćenijih igrača u ligi, bio bi to veliki neuspjeh.

#FKSarajevo #fudbal #PremijerLiga #sport