Članak

OPĆINSKI SUD

Održano pripremno ročište u predmetu po tužbi prof. dr. Sebije Izetbegović protiv UNSA

(Patria) - U Općinskom sudu u Sarajevu održano je pripremno ročište u predmetu po tužbi bivše generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu (UNSA)


Izetbegović je tužila Univerzitet u Sarajevu tražeći poništenje odluke o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Advokati prof. dr. Izetbegović, Senka Nožica i Esad Oruč, priložili su nove dokaze u kojima su između ostalog ovjerena kopija indeksa postdiplomskog studija i vještačenje Kantonalnog suda u Sarajevu koje je sprovedeno uz međunarodnu pravnu pomoć.

Advokat Enver Smajkan koji zastupa UNSA kaže da je ovo vještačenje sprovedeno protivno propisima Republike Hrvatske. On sumnja da je odobreno vještačenje vještacima iz Bosne i Hercegovine i svejedno tvrdi da tužiteljica, odnosno Izetbegović, i dalje nije dokazala da je položila ispite.

On dodaje da bi Izetbegović potvrdila da je položila ispite treba dostaviti uvjerenje Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Predložio je da Izetbegović i njeni advokati dostave ovo vještačenje Medicinskom fakultetu u Zagrebu, te da ukoliko oni prihvate to vještačenje, to će učiniti i on.

"U ovom slučaju, iz ličnih i političkih razloga, za njih ništa ne predstavlja dokaz. Pa čak i ono što je obavezujuće za sve građane Bosne i Hercegovine, odluke tužilaštva i sudova", kazala je advokatica Nožica, piše Faktor.

#Općinskisud #SebijaIzetbegović #UNSA #BiH #Ročište