Članak

IZBORI OVE GODINE

Chris Christie izašao iz republikanske utrke za Bijelu kuću i napao Trumpa

(Patria) - Bivši guverner New Jerseya Chris Christie odustao je od predsjedničke trke, javio je BBC.

„Pobrinuću se da ni na koji način ne omogućim Donaldu Trumpu da ikada više bude predsjednik Sjedinjenih Država“, rekao je.

Republikanac se suočio sa pritiskom da se povuče i dozvoli stranci da se ujedini oko održivog izazivača Trumpu. Ovo je bila njegova druga neuspješna predsjednička kampanja.

Christiejev odlazak dolazi nekoliko dana prije poslaničkog kluba u Iowi, prvog takmičenja od države do države na kojem će republikanski glasači izabrati svog kandidata za predsjednika.

Christie (61), objavio je da obustavlja svoju kampanju na skupu u gradskoj vijećnici u američkoj državi New Hampshire. Veliki dio svojih primjedbi posvetio je molbi republikanskim glasačima da odbace Trumpa. Christie je optužio bivšeg predsjednika da se „stavlja pred narod ove zemlje“.


Christie nije podržao nijednog od nekoliko drugih kandidata koji su još uvijek u utrci. Ali prije nego što je objavio da odustaje, Christie je predvidio da će kandidatkinja Nikki Haley „biti spržena, i oboje to znamo“ i dodao da „ona nije dorasla ovome“.

#DonaldTrump #predsjedničkiizbori #republikanci #Svijet