Članak

KRITIKE ZA REPUBLIKANCA

Biden: Trump traži 'osvetu i odmazdu'

Joe Biden optužio je republikanca Donalda Trumpa da je poticao napade na Kapitol 6. januara i planirao osvetu onima koji su ga htjeli kazniti, javio je Reuters.

(Patria) - Joe Biden optužio je republikanca Donalda Trumpa da je poticao napade na Kapitol 6. januara i planirao osvetu onima koji su ga htjeli kazniti, javio je Reuters.

- Rekao je gomili da se pakleno bore. I sav pakao je oslobođen. Onda je, kao i obično, prepustio prljavi posao drugima. Povukao se u Bijelu kuću.

Demokratija je na glasačkom listiću. Vaša sloboda je na glasačkom listiću - kazao je Biden o napadu 2021. godine.

Navodi da je Trumpova kandidatura za reizbor zasnovana na pokušaju da traži „osvetu i odmazdu“ protiv njegovih političkih neprijatelja.

Podsjetio je Amerikance da je Trump svoje protivnike nazvao „štetočinama“, „istim jezikom koji se koristio u nacističkoj Njemačkoj“.

- Kako se usuđuje? Ko za ime Boga misli da je? - rekao je Biden spuštajući glas do šapata.

Biden je također kritikovao republikance što su promijenili ton prema Trumpu, rekavši da kada su se dogodili napadi 6. januara na američki Kapitol, "nije bilo sumnje u istinu" i da su neki republikanski članovi Kongresa i komentatori Fox Newsa javno i privatno osudili ustanak.

#SAD #JoeBiden #DonaldTrump #Svijet