Članak

DEBAKL

Rukometna reprezentacija izgubila i od Švicarske sa 18 golova razlike

Rukometna reprezentacija (Foto: sportsport.ba)

(Patria) - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je igrala drugu utakmicu na Yellow Cupu i doživjela novi poraz od domaćina Švicarske 21:39.

Utakmica je otvorena s dva gola Laubea. Švicarska je povela 2:0 i osim 0:0 na startu utakmice naša selekcija više nije imala ni neriješen rezultat na semaforu.

Iole smo se držali u rezultatskom priključku do osme minute. Isključen je tada jedan od naših igrača, Schmidt to koristi da pogodi za 5:2 i do kraja je prednost domaće selekcije manje-više samo rasla.

Do kraja prvog poluvremena primili smo mnogo lakih golova. Švicarska je koristila svaku situaciju i prednost je rasla.

Na odmor odlazimo pri rezultatu 18:14 za domaćina. U drugom dijelu je Švicarska samo povećala prednost.

Otvaramo drugi dio golom Panića, ali je onda uslijedila 4:0 serija Švicarske. Time out Smajlagića nije ništa promijenio.

Do kraja utakmice Švicarska je samo povećavala svoje vodstvo. U posljednjih desetak minuta domaćini su isprobali i neke igrače s manjom minutažom, no oni su se dokazali selektoru i samo povećali prednost svoje reprezentacije.

Zahvaljujući Marku Paniću koji je postigao čak 10 golova večeras, ovaj poraz nije bio i još uvjerljiviji.

Sutra se završava Yellow Cup. Naša selekcija igra protiv Rumunije koja je savladala Argentinu danas. Podsjetimo, prvu utakmicu rukometna reprezentacija igrala je sa Argetinom i dobila nas 32:23.

#poraz #rukomet #Švicarska #sport