Članak

TEŠANJ

Osnivačka skupština: BiH danas dobija novu stranku

Na Skupštini će biti predstavljeni program stranke

(Patria) - Šemsudin Mehmedović objavio je poziv na Osnivačku skupštinu općinske organizacije Naprijed - Tešanj, koja će se održati danas 3. 1. 2024. godine u CKO, Dom kulture Tešanj u 18:15 sati.

"Stranka snažnog simboličkog naziva Naprijed, promoviše i zagovara nove političke i društvene koncepte čiji krajnji cilj je jedinstvena, demokratska i institucionalno snažna BiH. Na Skupštini će biti predstavljeni program stranke, njeni osnovni ciljevi, vizija i misija, kao i pravci budućeg strateškog djelovanja", najavio je Mehmedović.

Kaže da ovim poručuju da Naprijed započinje svoje nastajanje, djelovanje i integraciju u politički život na prostoru Općine Tešanj.

"Svi zainteresovani simpatizeri će moći narednih dana postati dio članstva OO Naprijed - Tešanj, o čemu ćete biti blagovremeno upoznati i informisani", poručio je Mehmedović završavajući sa: "Budi promjena koju želiš vidjeti".

Podsjetimo, bivši član SDA Mehmedović najavio je početkom decembra da formira novu stranku ili političku platformu.

"Došlo je vrijeme za novi pristup u političkom organiziranju a to iziskuje i nove ljude i i nove politike i nove strategije. Proteklih nedjelja radi jedan ozbiljan politički tim na programskim dokumentima jedne nove političke opcije. Zapravo, to je na bazi političke platforme", rekao je tada Mehmedović.

#Naprijed #nonaStranka #ŠemsudinMehmedović #BiH