Članak

MANEVRI

Kim Jong Un kaže da oružani sukob Sjeverne Koreje i SAD-a postaje stvarnost

(Patria) - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un rekao je vojnim zapovjednicima zemlje da se najmoćnija sredstva moraju mobilizirati za uništavanje Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje ako odaberu vojnu konfrontaciju, izvještavaju državni mediji u ponedjeljak, prenio je Reuters.

Kim je rekao da opasnost od oružanog sukoba na Korejskom poluotoku brzo postaje stvarnost zbog neprijateljskih manevara neprijatelja, uključujući Sjedinjene Države, koji zahtijevaju od zemlje da „naoštri mač“ kako bi se zaštitila.

„Ako izaberu vojnu konfrontaciju i podmetnu vatru, moramo mobilizovati sva najmoćnija sredstva... da zadamo porazan udarac i potpuno ih uništimo“, rekao je Kim, a prenosi državna novinska agencija KCNA.

Kim je ugostio visoke vojne vođe u nedjelju u sjedištu vladajuće Radničke partije kako bi im čestitao na postignućima ostvarenim 2023. godine, saopštila je KCNA.

U odvojenim izvještajima, KCNA je rekla da je Kim priredio prijem za starije članove vladajuće stranke i prisustvovao kasnovečernjem koncertu povodom proslave Nove godine.

#Rat #SAD #SjevernaKoreja #svijet