Članak

IMENOVANA TRI ČLANA

Imenovano novo Konkurencijsko vijeće BiH na mandat od šest godina, HDZ BiH smjestio svoju bivšu ministricu Gudeljević

(Patria) - Vijeće ministara BiH danas je izvršilo i nekoliko imenovanja pa je tako Enis Horozović imenovan za vršioca dužnosti direktora Centra zа uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini, a Biljana Ristić i Ivan Dunđer za v. d. pomoćnika direktora za potporu i finansije, odnosno za operacije do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, počev od 4. 1. 2024. godine.

Na prijedlog Ministarstva sigurnosti na sjednici je imenovan Alen Husković za zamjenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja, prvorangiranog kandidata s rang-liste uspješnih, nakon javno provedene konkursne procedure.

Vijeće ministara BiH razmotrilo je Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o provedenoj konkursnoj proceduri za izbor tri člana Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine koje imenuje Vijeće ministara BiH.

Na temelju prijedloga Komisije za provedbu konkursne procedure za izbor i imenovanje članova Konkurencijskog vijeća BiH, na mandatno razdoblje od šest godina imenovana su tri prvorangirana kandidata, i to Ankica Gudeljević, Davor Savić i Ninela Salihbašić

Prethodno je Vijeće ministara BiH donijelo Rješenje o razrješenju dosadašnjih članova
Konkurencijskog vijeća BiH zbog isteka mandata dva člana i jednog člana zbog
stjecanja uvjeta za starosnu penziju.

Inače, Gudeljević je bivša ministrica civilnih poslova BiH u prošlom mandatu Vijeća ministara BiH iz reda HDZBiH.

#AnkicaGudeljević #imenovanje #Konkurencijskovijeće #mandat #BiH