Članak

RANIJE IZMJENE NEPROVODIVE

Vijeće ministara BiH zasjeda 28. decembra, na dnevnom redu ponovo izmjene i dopune Zakona o VSTV

(Patria) - Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za četvrtak 28. decembar. Na dnevnom redu je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine. Iz VSTV-a su upozorili da ne mogu početi sa primjenom ranijih izmjena zakona te traže da se problem prevaziđe lex specialisom.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine, a predlagač je Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

Također pred ministrima je Prijedlog odluke o osnivanju Državne komisije za granicu Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog odluke o osnivanju Radne grupe za izradu Nacrta zakona o deminiranju u Bosni i Hercegovini, Prijedlog odluke o usvajanju Plana o smjernicama politika tržišta rada i aktivnim mjerama zapošljavanja u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Pred ministrima je i nekoliko odluka o dodacima na plaću zaposlenim u Generalnom sekretarijatu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine te u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine za obavljanje složenih informatičko-aplikacijskih poslova.

Traži se i odobravanje dodatnog zapošljavanja u Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine.

Dobra vijest je da je na dnevnom redu Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola.

Bit će razmatrana i Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za prvih devet mjeseci 2023. godine te Informacija o planu konkretnih mjera za ublažavanje migrantske krize u Bosni i Hercegovini.

Agencija za statistiku BiH pripremila je Informaciju o završenom višegodišnjem projektu "Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine".

#Vijećeministara #BiH #odluke