Članak

ČVRSTO PARTNERSTVO

Američka ambasada čestitala Dan Oružanih snaga BiH: Zajedno smo jači!

Nema zemlje koja je više posvećena podršci BiH i njenim Oružanim snagama od Sjedinjenih Država.

(Patria) - Američka ambasada u Sarajevu uputila je svim građanima čestitku povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

"Od svog formiranja, Oružane snage BiH, multietnički tim profesionalaca, patriota koji su služili u zemlji i inostranstvu s izvrsnošću i časno, predstavljale su najbolje od Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Američke Države dugogodišnji su partner Oružanih snaga BiH od njihovog osnivanja.

Nema zemlje koja je više posvećena podršci BiH i njenim Oružanim snagama od Sjedinjenih Država.

Naše čvrsto partnerstvo, iskovano kroz godine bliske saradnje, proteže se od osnivanja Oružanih snaga BiH, preko ratišta u Iraku i Afganistanu, do kontinuirane obuke, upravo ovdje u BiH, kojom uzajamno jačamo svoje kapacitete za podršku regionalnoj sigurnosti i činimo Oružane snage BiH cijenjenim NATO partnerom.

Sjedinjene Američke Države ostaju predan partner Oružanim snagama BiH i nastavit ćemo pružati podršku BiH i njenim Oružanim snagama u naporima da osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici zemalja i institucija gdje s pravom pripada.

Kroz naše političko zagovaranje i napore da unaprijedimo reforme, naše programe sigurnosne pomoći, vojnu saradnju s Nacionalnom gardom Marylanda i ulaganja u stručno obrazovanje vojnika, posvećeni smo pružanju pomoći Oružanim snagama BiH u napredovanju na NATO putu, jer smo zaista zajedno jači", poručili su iz Ambasade.

#AmbasadaSAD #čestitke #OružaneSnage #BiH