Članak

RASTE BROJ ZAPOSLENIH

Muzur: Od Ilidže pravimo pogodno mjesto za razvijanje privrede

(Patria) - Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur kazao je da je od 2020. godine kada je preuzeo funkciju načelnika do danas došlo do povećanja broja zaposlenih u ovoj općini.

"Bez sigurnog i stabilnog poslovnog ambijenta nema ni investicija ni razvoja. Bavimo se programima i planovima i onim što nas čeka u budućnosti.

Ponosan sam na činjenicu da rastemo i nastojimo biti podrška i servis u pokretanju vlastitih biznisa, u realizaciji poslovnih ideja.

Kada smo došli 2020. godine bilo je 20.000 zaposlenih, sad imamo 26.400, to je više od 30% povećanje za tri godine, i to je podatak koji se poklapa sa našim nastojanjima da od Ilidže napravimo mjesto pogodno za razvijanje privrede i kreiranje novih poslovnih prilika", naveo je Muzur.

On je uputio poruku i privrednicima i javnosti da će Općina Ilidža kroz stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta nastojati da bude podrška svima koji biznis i poslovne ideje žele pokrenuti na području ove lokalne zajednice.

"Nastojimo ponuditi mogućnosti i prilike, jer nove investicije i zaposlenje su prioritet. Planiramo, realizujemo i idemo dalje. Naravno, bez razumijevanja i spremnosti na saradnju naših privrednika, kojima se na tome posebno zahvaljujem, sve ovo rečeno ne bi bilo moguće", potcrtao je načelnik Ilidže.

#BiH #biznis #NerminMuzur #OpćinaIlidža #privreda