Članak

ROĐENA I ODRASLA U DANSKOJ

Igračica Koldinga Emma Veletanlić pojačala Zmajice

Odbrambena igračica danskog kluba Kolding IF Emma Veletanlić prvi put je dobila poziv da nastupi za našu reprezentativnu selekciju.

(Patria) - Odbrambena igračica danskog kluba Kolding IF Emma Veletanlić prvi put je dobila poziv da nastupi za našu reprezentativnu selekciju.

Dvadesetogodišnja igračica govori o prvim utiscima u "A" timu i svojoj karijeri, te ističe da joj je velika čast što je pozvana u nacionalni tim.

- Iako sam rođena i odrasla u Danskoj, oduvijek sam gajila posebne emocije prema Bosni i Hercegovini, kao zemlji porijekla mojih roditelja i koja je dio mog identiteta.

Velika je čast i zadovoljstvo dobiti poziv za žensku "A" reprezentaciju i ovim putem se zahvaljujem selektorici na pozivu i prilici da nastupim na međunarodnoj sceni. Cilj mi je da pokušam da doprinesem boljim rezultatima našeg tima.

Tek upoznajem saigračice, ali se neizmjerno radujem novim poznanstvima i prilici da zajedno branimo boje ženskog bh. fudbala.

Radi se o selekciji koja dosta napreduje posljednjih nekoliko godina i vjerujem da mogu mnogo da naučim kroz rad u reprezentaciji, ali i da prenesem ostalima vlastita iskustva - kazala je Veletanlić.

Potom se osvrnula na sopstvenu karijeru, otkrivši da za Kolding IF nastupa već četiri sezone.

- Takmičimo se u najvišem rangu ženskog fudbala u Danskoj, a radi se o veoma kvalitetnoj ligi. Kada govorimo o ambicijama, u karijeri želim da svakodnevno napredujem kao fudbalerka.

Također, želim da se na klupskom nivou oprobam na međunarodnoj sceni i stičem internacionalno iskustvo, što je sigurno jedan od preduslova za uspješnu karijeru - dodala je.

Nova reprezentativka ima poruku i za navijač(ic)e:

"Pozivam vjerne navijače da nas podrže, kako u naredne dvije utakmice UEFA Lige nacija za žene, tako i u budućnosti, a mi ćemo im se odužiti zalaganjem i odnosom na terenu."

#fudbal #sport #UEFA #zmajice