Članak

OČEKUJE DOSLJEDNOST

Novalić o dvostrukim standardima OSA-e: Kako priču o kampovima u Rs provjere tako brzo, a o navodnom terorizmu ni riječi!

Novalić: Očekujem dosljednost od OSA (Foto: arhiv)

(Patria) - Izvještaj Obavještajno-sigurnosne o agencije o nepostojanju stranih vojnih kampova na prostoru Bosne i Hercegovine implicira dvostruke standarde u djelovanju te agencije, poručio je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Fadil Novalić.

"Naime, čim su se pojavile tvrdnje o kampovima za obuku srpskih ekstremista, OSA je promptno reagovala i te tvrdnje demantovala. Ali kad je u pitanju pismo srpskih poslanika o islamističkim kampovima za obuku terorista upućeno američkom Kongresu, onda nema nikakve reakcije. Pa čekajte malo! Kako to da se OSA tako brzo sjetila pročešljati teren u Rs-u, ali kad se izmišlja islamski terorizam onda im treba vjerojatno par godina da reaguju?", poručio je Novalić.

Dodao je da takav pristup samo opravdava spekulacije o političkom uplitanju u rad obavještajnih agencija, čime se dovodi u pitanje njihova vjerodostojnost i sposobnost da djeluju neovisno i u skladu s interesima svih građana.


"Očekujemo od OSA-e dosljednost u pristupu svim relevantnim pitanjima nacionalne sigurnosti bez obzira na etničke, vjerske ili političke konotacije", zaključio je Novalić.

#Bosnia #DoubleStandards #FadilNovalic #Herzegovina #IntelligenceAgencies #IslamistTrainingCamps #NationalSecurity #OSA #PoliticalInterference #RelevantIssues #BiH