Članak

ZARADIO DVIJE TEHNIČKE

Jokić izgubio živce, vikao i psovao sudijama pa zaradio isključenje

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić isključen je noćas prije kraja poluvremena u utakmici njegovih Denver Nuggetsa sa Detroit Pistonskima nakon što je zaradio dvije tehničke greške.

(Patria) - Srbijanski košarkaš Nikola Jokić isključen je noćas prije kraja poluvremena na gostovanju njegovih Denver Nuggetsa kod Detroit Pistonsa, nakon što je zaradio dvije tehničke greške.

Jokić je tehničke zaradio jer se bunio nakon grubih prekršaja svojih protivnika, zbog čega se sudijama unosio u lice, vikao i psovao im.

Prije njega, još u prvoj četvrtini isključen je i trener Nuggetsa Michael Malone, također zbog dvije tehničke koje je i on dobio jer je žustro protestovao jer arbitri dopuštaju grubu igru nad njegovim igračima.

No, Nuggetsi su i bez najboljeg igrača i trenera pobijedili Pistonse, jednu od najgorih ekipa lige, rezultatom 107:103. Jokić je zbog isključenja zaustavljen na samo devet poena te po pet skokova i asistencija, piše SCsport.ba.

Denver su do trijumfa vodili veterani Reggie Jackson (21 poen) i Kentavious Caldwell-Pope (20), dok se kod Detroita istakao Cade Cunningham (27).

#denver #košarka #nba #nikolajokić #sport