Članak

ŠTA RADE VLADA KS

Zastupnik Naše stranke Damir Nikšić tvrdi: Skenderija na meti šeika, hitno je proglasiti nacionalnim spomenikom

(Patria) - Damir Nikšić, zastupnik Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, objavio je na svom Facebook profilu tekst pod nazivom "Bitka za Skenderiju".

Nikšić, između ostalog, insistira da se Kulturno-sportski Centar Skenderija što prije proglasi nacionalnim spomenikom, te tako spriječi njeno eventualno rušenje i navodna gradnja novih objekata na toj lokaciji.

- Neki izvori tvrde da isti šeik koji je uložio u "Beograd na vodi" stoji i iza ovog projekta , napisao je Nikšić uz obrazloženje da postoje planovi koji već godinama "cirkulišu"a oni ih je dobio još 2019. godine.

On u opširnoj objavi na Facebooku upozorava da se Skenderija mora zaštititi, hitno proglasiti nacionalnim spomenikom te postati kulturno središte Sarajeva.

"Djelujem kroz socijal-liberalnu “Našu stranku”. “Naša stranka” predstavlja građane Sarajeva koji su mišljenja da Skenderija mora biti sačuvana i obnovljena, proglašena nacionalnim spomenikom koji će, pored svojih propisanih aktivnosti imati i svoje muzeje: umjetnosti, muzike i sporta koje turisti mogu posjetiti i postati prisniji sa gradom, centrom koji su građani Sarajeva sami izgradili samodoprinosom i koji mora služiti ne samo građanima Sarajeva, već svim građanima BiH, obzirom da je Sarajevo njen glavni grad. KSC Skenderija bi trebao služiti svim bosanskohercegovačkim umjetnicima, sportistima i privrednicima", naveo je Nikšić.

#BitkaZaSkenderiju #DamirNikšić #KSCSkenderija #KulturnoSredište #NacionalniSpomenik #NašaStranka #Sarajevo #Skenderija #ZastupničkiDom #BiH