Članak

BANJA LUKA

Borac u derbiju bolji od Širokog

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci danas je odigran derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Širokog Brijega. Na kraju je bolji bio Borac (1:0).

(Patria) - Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci danas je odigran derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Širokog Brijega. Na kraju je bolji bio Borac (1:0).

Već u četvrtoj minuti bilježimo odličnu priliku za domaće. Blagaić je šutirao sa nekih 20 metara, ali lopta pogađa stativu.

U devetoj minuti dobar napad gostiju, ali se Kuprešak spetljao u finišu i loše šutirao. Dvije minute poslije Mamić šutira, ali lopta odlazi preko gola domaće ekipe.

U 15. minuti domaći su tražili jedanaesterac jer su smatrali da je jedan gostujući igrač igrao rukom u svom šesnaestercu, ali se Aleksandar Njegomirović nije oglasio.

U 18. minuti Blagaić je lijepo ubacio loptu, Pejović šutirao glavom, ali lopta odlazi pored gola. Zatim su i gosti imali dvije prilike, preko Ćavara i Kuprešaka, ali oni nisu bili dovoljno precizni.

Ekipa Borca je preuzela inicijativu i pokušavala preko Hrelje, Blagaića i Kvržića da ozbiljnije ugrozi gol gostiju, ali bez uspjeha. U 40. minuti je i Nišić pokušao, ali golman gostiju brani.

U 41. minuti domaći dolaze u vodstvo pogotkom Nišića. On je primio jednu dobru dugu loptu od Lukića i matirao Bendera za vodstvo.

Sa 1:0 za ekipu Borca se i otišlo na pauzu između dva poluvremena, piše SCsport.ba.

Drugo poluvrijeme konkretnije otvara domaća ekipa. U 50. minuti Čavić dobro šutira, ali lopta se odbija od jednog igrača gostiju i odlazi u korner.

U 54. minuti Blagaić je dobro šutirao, ali Bender je odbranio njegov šut, a isti scenarij smo vidjeli i minutu poslije.

U 62. minuti Cortez šutira, Bender ponovi brani i u nastavku akcije brani šut Fićoviću. Dvije minute poslije Nišić šutira iz velike udaljenosti, ali lopta odlazi pored gola.

Uslijedio je potom period mirnije igre. Domaći su uspješno čuvali prednost, a igralo se uglavnom između dva šesanesterca. Tek u 80. minuti Cortez pokušava, no njegov šut je izblokiran.

Pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja, najviše u sudijskoj nadoknadi. Ali nisu uspjeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom domaćih.

Borac u narednom kolu gostuje Sarajevu, dok će Široki Brijeg dočekati Posušje.

Standings provided by Sofascore

#FKBoracBanjaluka #ŠirokiBrijeg #PremijerLiga #fudbal #Sport