Članak

NOVO OKUPLJANJE

Sutra skup podrške Palestini u Bosanskoj Krupi

Neformalna grupa građana Bosanske Krupe, u saradnji sa Palestinskom zajednicom u BiH, organizovat će sutra skup podrške narodu Palestine.

(Patria) - Neformalna grupa građana Bosanske Krupe, u saradnji sa Palestinskom zajednicom u BiH, organizovat će sutra skup podrške narodu Palestine.

Okupljanje u Bosanskoj Krupi bit će održano na Trgu Alije Izetbegovića sa početkom u 13 sati, nakon čega će uslijediti mirna šetnja.

Organizatori pozivaju sve građane da sa sobom ponesu zastave i transparente.

"Pored većine gradova u našoj državi, želimo da se i iz Bosanske Krupe pošalje podrška narodu Palestine koji se proteklih dana nalazi pod torturom Izraela koji je potpomognut drugim svjetskim silama.

Svakako, koristimo priliku da još jednom pozovemo naše sugrađane, te sve one koji žele da se pridruže mirnom skupu u Bosanskoj Krupi, te na taj način pošaljemo poruku podrške", ističu organizatori skupa u Bosanskoj Krupi.

Organizatori sve one koji će prisustvovati sutrašnjem okupljanju pozivaju da sa sobom jedino ponesu zastave i transparente, bez uvredljivog sadržaja.

Također, u napomeni se navodi i da je zabranjeno donošenje bilo kakvih pirotehničkih sredstava (baklje, petarde i sl.), te da su svi prisutni dužni da slušaju upute redara ili koordinatora skupa.

"Ne želimo da se skup pretvori u nešto neočekivano. Zato apelujemo na sve da se pridržavaju upustava, te da jedino što će toga dana u Bosanskoj Krupi biti zapaženo jeste ona poruka podrške bratskom narodu u Palestini", poručili su organizatori.

#BiH #BosanskaKrupa #Gaza #Izrael #Palestina #skuppodrške